Kim Bio

Kim zag haar eerste levenslicht in het Antwerpse Kapellen. Als kind wist ze alvast haar mannetje te staan. Tijdens het jaarlijkse free-podium van de lokale basisschool playbackte ze zichzelf als 6-jarige naar de overwinning. Niet door haar ongeziene playback kwaliteiten, wel door de jury te overtuigen met de quote “Mijnheer, wie anders, ik heb zeker 2 uur moeten oefenen!” op de vraag waarom zij de overwinning verdiende.

Dat Kim niet op haar mondje gevallen was, bleek ook tijdens haar middelbare opleiding. Ondanks haar goede punten, kreeg ze bij elk rapport de opmerking dat ze toch zou moeten leren zwijgen in de klas. Terwijl leeftijdgenoten zich gingen uitleven in balletklassen en voetbaltraining, werd het voor Kims ouders snel duidelijk dat enkel een ‘vocale’ discipline haar tot rust zou kunnen brengen. Ze werd naar dictielessen gestuurd en kreeg daar de microbe van het presenteren en acteren goed te pakken. Enkele jaren later had Kim een diploma Marketing en Communicatiebeheer op zak, maar de ambitie om als presentatrice aan de slag te kunnen bleef kriebelen.

Om haar dictie te perfectioneren, ging Kim bijscholing volgen bij de bekende VRT-logopediste Christel Lacroix. Kim werd ondertussen door modellenbureaus opgemerkt en daarmee kreeg ze de kans om haar skills voor de lens uit te proberen. Naast een reeks fotoreportages en advertenties, kreeg ze ook een aantal TV-spots aangeboden. Het is tijdens één van deze spots dat Kim werd opgemerkt door de internetzender Trendtv.be, die haar prompt voorstelde om een aantal reportages te maken. Hiermee werd het vuur in haar aangewakkerd. Ze deed haar stoutste schoenen aan, trok naar MTV België om er aan een screentest deel te nemen en liep er enige tijd later buiten als de nieuwe presentatrice bij Nickelodeon.

In 2010 ging Kim aan de slag bij ATV, de Antwerpse regionale televisie. Daar kon je haar wekelijks aan het werk zien als sidekick voor het programma Exit TV. Eind 2011 kreeg ze dan haar eigen eindejaarsshow op ATV “Niet van gisteren”. Samen met co-presentator Robin Vissenaekens gaf ze een geheel eigen kijk op het nieuws uit Antwerpen in 2011.

In 2012 en 2013 presenteerde Kim het programma Gamenuts op Life!tv samen met Frank Molnar. Toen er eind 2013 een einde kwam aan de zender moest Kim noodgedwongen op zoek naar een nieuwe uitdaging en deze vond ze. Van november 2014 tot januari 2017 was Kim namelijk te zien als gezicht op een digitale zender van Telenet waar ze weer in alle luwte van extra ervaring en avontuur kon proeven. Ze ontving in een eigen wekelijkse show met de toepasselijke naam 'Fashion Date' bekende Vlamingen die een nieuwe look kregen. Buiten leuke gesprekken met de centrale gast gaf Kim ook lifestyle en fashion nieuws mee aan de kijkers. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2018 staat Kim voor een neiuwe uitdaging. Ze heeft een hoofdrol te pakken in de nieuwe fictiereeks 'Dertigers' voor de zender Eén waar ze de rol van speelse tomboy 'Saartje De Smet' voor haar rekening neemt. In het voorjaar van 2019 zal de reeks op televisie te zien zijn.